Lyx och suring.

Hej!
I dag har arbetsterapeuten varit på besök. Gissa om man känner sej som en gamling. Jag fick en sockpådragare, en griptång och en förhöjd toasitts med armstöd. Hur kaxig känner man sej på en skala. Å alla papper man fått från lassa som man ska fylla i. Om man har hemhjälp! Gissa om man känner sej som 70?
Jag har även varit på fotvård i dag. Hur låter det här? Men jag har ju bara fyllt 40.
Min kära arbetskamrater överraskade med en vacker blombukett och surströmming i Byske i dag. En jättetrevlig kväll med mycke skratt och mat. Tack!

Det här ska vi göra om, fast med lite mer dricka, eller?
Jag tyckte faktiskt att det var lyxigt med fotvård de borde fler unna sej. Jag fick presentkort av min älskade man. Det passade bra nu att få fina fötter. Jag kommer ju inte att komma ner till backen på ett tag.
Jag hann även måla Lisabeth festfin, va tycks?

Fast det gjorde jag innan jag for till Byske.
Det här blev rörigt, nu säger jag god natt.
Kram Anette.

Bad och klippning

Hej!

Nu rinner sommardagarna i väg. Men man gör allt för att hålla fast vid känslan, som tex går utan strumpor fast man fryser ihjäl om fötterna. Fötterna är så kalla så man får sendrag i tårna, men vad gör man inte för att hålla kvar sommaren?
Sol ute men vi ska på Edda och bada. Det gäller att ge Lisabeth så mycket simtid som möjligt. Hon har just kommit på hur man gör. Jag och tjejerna + Storbränna badade.

Lisabeth simmar bröstsim och ryggsim.


Angelina hoppar från tornet.

Mellis hoppar från tornet, gulligt med näsan.

Toktjejerna.

Efter badet skulle Lisabeth till Frisören. Gissa om det var efterlängtat. Hon skulle också få bränna fast en slinga med färg, det blev en ljusblå.

Sitter stilla och fint på salong Saxons.

Se så fin jag blev! Tack Lotta!

Snabb middag och så i väg till ridhuset, sen blev det äntligen kväll.
Kram An1

Djurparken

Sovmorgon till halv nio. Regn på husvagnstaket. Vi käkade frukost och gick sedan och drack kaffe i Larsa och Lottas husvagn. Gruvade oss för att gå på djurparken i spöregn. Fördelen är ju att man får se alla djuren och så behöver man ju inte trängas. Vi såg när dom matade sälarn. Björnarna kom fram till staketet och Lisabeth blev lite rädd. Älgarna fick lite rönnkvistar så dom kom också nära staketet så Lisabeth passade på att knäppa närbilder på dom.
Vi for och åt på Frasses och sen kopplade vi på husvagnen och åkte hem. Vi var hemma strax efter 5.
Kram, kram.

Rallycross

Lördag morgon kl. 06.00. Ta ut hästarna. Fixa frukost. Lasta husvagnen med mat. Väcka "Bebben", inte det lättaste.
Ante och Emelie kommer. Dom kör upp rallybilen åt oss och vi tar husvagnen. Arrangörerna hinner ringa och fråga var vi är någonstans, men vi var ju på väg så det var ingen fara. Vilka arrangörer! Som tur var körde vi in båda ekipagen på banan. Det var så morgonkallt med snålblåst så vi tjejer satt inne i husvagnen och myste medan killarna fixade med rallycrossarn.
Första hitet gick så där, Patte hade en sjunde tid. Han var inte alls med i starten. Teknisk flagg pga öppen förardörr.
Andra hitet likaså, sov i starten och var med i en startsmäll. Blev utknuffad ur banan, syndaren fick svart flagg men vad hjälper det när man behöver en bra tid.
Tredje hitet, måstehit. Behöver en tid för att få köra b-final. Under press funkar det ju riktigt bra. Fick en andra tid. Klar för B-final.
Vinner b-finalen snyggt och prydligt. Varför måste det alltid vara så spännande och lång väg till A-finalen?
Tar starten i a-finalen och leder ett par varv. Men att ha Dahlberg efter sej är ju lika med döden. Lika bra att flytta på sej innan han kvaddar bilen för en. Han kör över en om han måste. Vi slutade på en fjärde plats, men nu klättrade Patte till en andra plats i sammandraget. Finalen går i Luleå den 5 september. Då ligger jag nog och skriker av smärta hoppas jag.
Vi checkade in på ansia campingen med Larsa och Lotta. Käkade middag ute i solen. Det var riktigt härligt. På kvällen umgicks vi med Hjärtbergs och Loggerts som också låg kvar på campingen. Det var riktigt trevligt. Vid tiotiden drog vi oss tillbaka för att duscha och gå och sova. Man blir väldigt slut av att vara ute en hel dag.
Kram Anette.

Middag

Nya förberedelser inför helgen. Vi skulle ta husvagnen och campa i Lycksele i samband med rallycross.
Det gäller att förbereda hö och spån till hästarna. Angelina sköter hästarna som vanligt. Hon får aldrig följa med.
Vi var till ridhuset och Angelina hoppade med Nutella. Hon var jättefin.




Lisabeth fick följa med och rida på Fruttis.




Efter ridningen gjorde vi oss fina och for till moster Anna på middag. Anna och morfar fyller ju år med fyra dagars mellanrum. Så vi slog ihop födelsedagarna. Det blev kycklinggrillspett och potatisgratäng med olika tillbehör. Tyvärr äter man ju alltid för mycket så man blir alldeles sjuk av mätthet.
Hejsvejs!

Älvsbyn :D

Hej!
Fredag åkte vi upp till Älvsbyn på rallycross. Vi sov i våran husvagn jag, Patte, Hampus, Emil och Lisabeth. Angelina var hemma med hästarna och hunden. Angelina åkte till Lycksele och tävlade dressyr med Nutella.

Angelina och Nutella på framridningen.

In action på lätt B0.

Angelina, Nutella, Lollo och Sorino. Snyggingar!
 
Klubbkompisen Paula, Beauty och Angelina och godingen.

På lördag var det då även dax för pappan att tävla i dm:et. Det gick ju väldigt bra för han vann ju. Det var varmt så efter tävlingen åkte vi ett helt gäng till en sjö som hette Paulsträsket. Där badade vi och tvättade upp oss. Det var 23 grader i vattnet. Sen åkte vi tillbaka på banan och umgicks med dom andra familjerna som kör rallycross.

Söndag var det bildemonteringscupen som stod på schemat. Det gick väldigt bra där också. Patte var först in i A-finalen. Men en vattenpöl satte stopp för en topplacering. Men en fjärdeplats är inte heller fy skam.
Roger, jag och pappa steker på söndan på den varmaste dagen på hela sommaren. 28 grader i skuggan.

Pontus och Filip.

Oliver, Emil och Hampus.

Lisabeth.

Stjärnan i en fajt. Den röda faran.

Fjärde pris. Öqvist vann välförtjänt.
När vi kom hem kl 19 på kvällen klippte vi gräset.Tuff helg.
Kram Anette.

Stranden

Onsdag och torsdag blev det Byske havsbad. Varmt och riktigt sommarväder. Kusin Emil kom till oss på fredan och han fick en härlig vecka med här hos oss.

Kram Anette

Överraskad



Kolla in min härliga frukost ute i solskenet.
I går var vi och solbadade i Lillkågeträsk. Mycke flugor så det var inte så härligt. Det härliga med gårdagen var fikat hos Linda som fyllde "25", grattis gumman.
I dag var vi till Byske och solbadade, härligt. Vi låg inne vid poolen men tog en promenad på stranden. Det var hur underbart som helst. Vi stekte hela dagen till det var dax för middag. Som tur var var vi bjudna på smörgåstårta och gräddtårta hos farmor. Det är hennes 65 års-dag i dag. Hon ska få en förstoring på Hampes konfirmationskort, det var de hon önskade sej.

Hon fick en liten blomma också.

Jag blev överraskad i dag när jag hämtade posten. Hade fått brev från Umeå. Jag ska opereras 2 september. Äntligen!
Nu ska jag börja mitt nya liv snart. Fy fan va jag ska lida men det är de värt, hoppas jag.
Kram och god natt!
Ska börja gruva mej, hihi.

Sommar

Hej!
Va härligt det blev med lite sol och värme. Har tvättat och glassat hela dagen.
Jag skjutsade Angelina, Amanda och Lollo upp till bassan i dag. Dom skulle åka gummibåt nerför älven. Jag knäppte lite kort på dom när dom åkte i väg.
Nu i kväll har jag plockat lite blåbär. Det var underbart i skogen. Mycket mygg men jag var förberedd på dom små djävlarna. Hade smörjt mej rejält med djungelolja och så hade jag hatt på mej.
Nä, nu ska jag gå och ta in hästarna. Jag börjar bli trött.
God natt!


Kram An1

Ungar och hästar

Hej!
Få se! Det regnade visst även den här dagen. Folkrace på Klutmark och regn, inte roligt. Men pojkarna var vid gott mod och gjorde det dom skulle. Med andra ord tog sej till final. Hampus blev 5a i B-final, Ossian blev 3a i B-final och Oliver vann. Vilken dag! Oliver blev först att få köra A-final, grattis. Sen drog det ihop sej. Den stora drabbningen A-final. Oliver kom ut bra och låg 2a men det blöta underlaget och fler viljor slutade med att han blev stående i en sandvall. Men han blev 5a och det var riktig rolig. Nu är dom på gång så vi hoppas det blir fler tävlingar under hösten.
Men, men det var inte så roligt innan jag kom mej iväg till Klutmark. När jag tog ut hästarna på morgonen var Vanis ordentligt halt. Hon stödde inte på höger bakben. Två sår från broddarna hade hon på kotan. Fan! Det var bara att smörja med Helosansalva och linda så inte flugorna kom åt. På aftonen när vi tittade till henne hade svullnaden lagt sej och hon haltade inte så mycket. Nu på morgonen när vi kollade igenom henne hade hon även ett sår på höger fram ball så hon har fått gå med transportskydd på sej i hagen för att inte flugorna ska komma åt. Det är rent mycke flugor.
I dag har jag, Angelina och Lisabeth plockat hallon hos mormor. Lisabeth fick åka till Storbränna med moster och kusinerna då gick jag, Angelina och morfar ut i skogen för att kolla om blåbär. Det finns inte jättemycket men några liter ska vi väl få ihop. Vi hjälptes åt att plocka en halvliter.
Efter middan var vi till Storbränna och firade Pontus som fyllde år. Vi åkte till en sjö som kallas hundtjärn, där badade barnen och hundarna.
 


Inte jättevarmt men helt okej. Vi drog hem husvagnen, den ska vi göra i ordning för vi åker till Älvsbyn på tävling i helgen.
Tack för i dag!
Kram Anette.

Underbara grannar

Ja, va säger man!!!
Har haft en underbar kväll med god mat och härligt sällskap.
Medan jag roat mej med gott sällskap av goda grannar har Patrik slavat i verkstan med en god granne han med.
För att göra en lång historia kort!!!!!
Patrik har ju återgått till vardagen medan vi andra glassar på som vanligt. Det är ju folkrace i morgon på Klutmark, lite eggade är dom ju våra pojkar så det har ju trimmats under veckan. Men utan framgång. Ossian har nog hunnit byta motor tre gånger den här veckan. Patrik och Hampus har samma motor men den har då hunnit skära två gånget sista två dagarna. Dom skulle lasta nu kl. nio men det blev motorras innan dom hann upp på släpen. Så Patte och Larsa skruvar för fullt just nu. Det var många år sen sist det var skruvning nattetid. Under rallycross karriären tror jag aldrig att det har hänt. Folkrace är betydligt mer påfrestande vad gäller timmarna i verkstan.
Va skulle man göra utan underbara grannar som ställer upp och hjälper en när man är i nöd. Nu hör jag att det surrar där ute, det betyder att dom har fått i gång Hampus bil. Hoppas att det bara är och lasta nu så han får tävla i morgon.
Vad gäller mej så har jag haft en trevlg kväll med gott att dricka och trevligt sällskap. Det är bara att säga god natt och hoppas att vi är vid gott mod i morgon när vi vaknar.
Tack goda grannar för att ni finns där och ställer upp med de ni kan!
Kram från en tacksam östraby Kusmarkare.

Hoppas det ser ut så här  morgon!

RSS 2.0