Höjdhopp

Hej!
Snön faller som vanligt. Jag tror jag ska strypa skoterkillarna som önskar snö vid varje aftonbön. Man kan ju förstå att grabbarna är lyckliga som köpte varsin skoter i höstas. Det är länge sen det var så här bra skoterföre. Man får ju också vara glad för sin konkurrent, Gullan, traktorn alltså. Hon har ju gjort några timmar här på gården.
I morse var det skjutsning till ridhuset. På dagens schema var det höjdhoppning. Angelina och Vanillin hoppade 120cm, så högt har dom inte hoppat tidigare.
När vi kom från ridhuset fick Patrik och Gullan en utryckning. En kille körde av vägen hos grannarna. Han mejade ner deras mjölkpall och klippte nästan vajrarna på elstolpen. Vänster framskärm och kofångaren blev bara skit. Tur att det var snöskottning så traktorn var i gång.
Nu blir det hockey, men jag ska först gå ut och ge hästarna hö. Tack för i dag.
Kram An1

Vardagslunk

Hej!
I går tror jag att jag var sjuk. Hade jätteont i halsen, huvudet och hela kroppen. I dag känns det bättre, har ont i halsen fortfarande. Jag käkar alvedon och tradolan för jag har så ont i benet jag tror det dämpar halsontet lite också. Jag ringde Umeå i går för att höra om dom glömt bort mej. Läkaren hade ju lovat att kallelsen skulle komma i januari månad, men det har inte kommit någon ännu. Sköterskan som jag fick prata med sa att jag fanns med men jag var inte inplanerad. Läkaren hade planerat in v.7 och v.8 men där var inte jag med. Jag sa att sen är vi ju inne i mars och jag kan snart inte vänta längre, det är olidligt på nätterna. Hon skrev på en lapp som hon skulle lämna till doktorn att jag ringt och vill komma. Så då får vi se.
Annars har jag kämpat med att skotta lite snö och skött om hästarna. Det var lite jobbigt i går när det blåste så mycket. Hästarnas hö blåser bort så jag fick ta in dom när dom skulle få hö och ut med dom när dom ätit klart.
Men jag har ju inte så mycket att göra så det går ju bra. Sov nästan hela dagen i går för att jag var så dålig. I dag har jag och Mila busat i snön och tagit oss en promenad. Ska se hockey i kväll.
Kram Anette.

Ikea

Hej!
I söndags var jag och snusade på en baby. Han var en månad gammal och jättefin. Det som är så skönt är att man får lämna tillbaka dom när dom gråter (hihi). Man blir då inte sugen på en egen, jag antar att man är klar på babyfronten då. Man får vänta på barnbarn och det är väl åtminnstone 10 år bort (hoppas jag).
I går var jag och tränade på vattengympan. Vi hade våran slavdrivare Frida. Det blir alltid hård träning när vi har henne. På kvällen skjutsade jag hästen och ungen till ridhuset. Dom skuttade runt på lite bommar och klosshinder. Angelina får ju inte anstränga sej så det blir ingen hård träning. Det verkar läka jättebra i näsan. Hon har inte blödit en enda gång sen op.dagen.
I dag följde jag lillasyrran till Ikea. Jag shoppade kuddar, handdukar, stolsdynor en fotpall plus lite annat smått och gott. Vi käkade lunch på förmiddan och så fikade vi på eftermiddan innan vi åkte hem. Vi for halv nio och var hemma halv sex.
Har just sett AIK vinna över färjestad, det var bra. Vi är nu trea i serien.
Kram An1

Det var inte i går!

Hej!
Det har ju inte hänt så mycket på min blogg på ett tag, men det är som det är. Det är ju kul att ni kämpar och läser och tittar in fast det inte händer så mycket (hihi).
Vi har fått en ny familjemedlem. Den är gul och stark. Den brummar och det gillar ju pappan. Det är nästan så att det är en konkurrent. Men jag tror att jag vinner i längden ändå.
Jag fick åka in och kastrera katten akut. Hon hade fått livmoderinflammation. Livmodern ska i vanliga fall vara som en sytråd men Esses var tjock som som en prinskorv. Om den hade spruckigt hade hon dött. Nu har vi tagit bort stygnen och hon har fått maskmedel som man sätter bak i nacken. Så hon är som en ny katt.
Det andra som har hänt är att Angelina har opererat näsan. Vi var in på lassa i torsdags. Hon har tagit bort köteln längst in bakom näsväggen och bränt näsmusslorna. Det var jättejobbigt för henne första natten och dagen. Men hon är jättemycket bättre i dag. Hon har varit så tät av allt blod och snor. Hon sköljer näsan med koksalt som hon sprutar in i näsan med en jättestor spruta. Hon är verkligen superduktig! Det har blivit en hel del ridning för tjejerna under jullovet. Dom har ridit djupsnö en del, det tycker dom är jättekul.

Lisabeth och Hamilton.

Angelina nyopererad. Sover på narkos. Lilla hjärtat puss.

Lite blodigt är det!

Braveheart.

Drogad katt. 10 dagar i tratt var inte kul för katten.

Esse kan just så pass sitta.

Patriks nya kärlek.

Den är stark också. Puss

Lisabeth och Hami i djupsnö.

Angelina och Vannis i djupsnö.
Tack för i kväll.
Kram Anette.<3<3

RSS 2.0