Uppmuntran

I kväll är det valborgs. Då har vi lite fest här hemma. Angelina fyller 15 år i dag. Grattis hjärtegumman! Tänk va tiden går fort. Du var ju nyss bebis. Nu är du snart ett huvud längre och stark som en oxe.
Det är bra med dator och facebook. Då håller jag mej stilla en stund eller två (timmar). Fastnar man så gör man, någon som känner igen sej?
Ska dammsuga lite i dag, den funkar som en krycka. Man hänger över den och då blir det ju lite mindre grus också, fin uppfinning (dammsugaren). Jag tror alla slutar tidigt i dag, så jag kanske får fikakompisar. Det är ju alltid trevligt. Annars har mamma och pappa aggerat färdtjänst nu under veckan. Vi har handlat lite mat och grejjer till Angelina. Pappa ger hästarna lunchhö varje dag. Han tycker det är så roligt när han svänger in på gården och Vanillin gnäggar när hon hör hans röst. Man blir lite kär när hästen pratar till en.
Nu måsta jag försöka slita mej från datorn en stund.
Kram Anette

Glömde en sak. I dag fick jag hem min laddare från lassa i Umeå. Någon ur personalen har hittat den och skickat den till mej. Vilken service! Vårdteamet på NUS avd. E 43 är bäst!

Tråkigt!!!!

Hej!
Inte kul att ligga i sängen eller soffan. Jag är ju pigg och så men jag har ett högerknä som känns helt sjukt ont. Jag minns att det var likadant förra benet. Jag tror att det beror på att benet är utdraget. Högerbenet är ju typ 2 cm längre än det vänstra. Alla senor och muskler kämpar och drar förmodligen. Dom är ju inte vana att vara så långa. Jag går med en krycka inne och utimellan helt utan. Jag tror att man får gå utan så länge det inte gör ont.
Det allra värsta den här gången är ju att man ska ta en spruta på sej själv varje kväll. En spruta i magen för att förhindra blodpropp. Fy fan va jag gruvar mej varje kväll när det närmar sej. Den svider och så känns det obehagligt när man sprutar in vätskan. Förra gången fick jag tabletter, men det visade sej att folk fick blodpropp fastän dom käkade tabletterna.
Om det kunde sluta blåsa....
Vi hörs!
Kram Anette

Hej!

Pigg och glad efter fem dagar på Umeå lassa. Det gick bra med operationen. Jag tappade inte så mycket blod vid op. den här gången som förra. Alla värden var mycket bra. Jag har nog ondare nu men det går ju att bota med morfin. Igår höjde läkaren dosen från 30 mg till 40 mg på ett dygn. Ni kan tro att jag var hög. Det var bland det värsta jag känt. Man var snurrfull och bara sov. Undra hur narkomaner tänker? Jag sa till direkt att det inte var särskillt kul att vara så borta så då sänktes dosen till 30 mg igen. Så nu är man lagom hög och har lagom ont.
Ska vila nu fast man inte gör så mycket är man så jävulskt trött.
Kram Anette.

Solsken

Hej!
Det känns ju lite orättvist att det blir kanonsol när det är måndag. Alla som jobbar behöver få sol på helgen. Vi som går hemma får ju njuta av govädret när det är. I dag har jag handlat mat och hästfoder. Måste ju förbereda i stallet nu när jag ska ligga i en månad.
Sen var det baddax, sista gången. Nu blir det ju uppehåll till ca 4 veckor efter operationen. Såret måste läka och så måste man få igen lite styrka innan man orkar ett pass i bassängen.
Har glömt berätta att vi har fått en ny familjemedlem. En till traktor. Ser nästan aldrig till Patte, han har ju sina traktorer. Det är väl bra för äktenskapet =))
Lite kort från påsken.

Sol och fika på baksidan av huset.

En galen hund som gräver bort snön.

Snögubbetillverkning.

Gulliga tjejer och en snögubbe.

Färdig snögubbe.

Nya kärleken.

Mycke ridning på lovet blev det. Hästar, hästar och åter hästar.

Bad med levande ljus väntade en kväll när jag kom in från stallet.

Mycke tårta har det också blivit. Vi är många som fyller i slutet på mars och början av april.
Kram Anette

Badhus

Hej!
I onsdags var jag på badhuset med Anna och tjejerna. Vi var på Edda. Det är ju så jäkla kallt i vattnet förutom i lekbassängen. Å så får man ju nästan aldrig plats i bubbelpoolen. Jag tycker att Edda suger. Tacka vet jag Byske. Där får man alltid plats i bubbelbadet och så har man uppsikt över bassängen så man ser barnen bada.
Efter badet följde Lisabeth med kusinerna hem för att sova över. Men det blev utryckning kl 10 på kvällen. Hon hade ju inte med sej gossen eftersom det blev lite oplanerat. Gossen livs for ever!!!!!!!
I går var det skjutsning till ridhuset men med oförrättat ärende. När vi lastade ut hästen upptäckte vi att hon hade tappat en framsko. Typiskt vi som just hade skott hästjä.... Tur att grannen kunde spika dit skon igen. Tack snälla.
I dag har vi i alla fall motionerat hästen på ridhuset. Sen har vi bara fikat och ätit hela dan. Först var vi i Storbränna och grattade kusin som fyllde 13 år. Sedan var det goo middag på Kläppen. Super nice :)
Nu har jag just hängt tvätt. En maskin med underkläder, hur lång tid tar det att hänga? En hel evighet är svaret.
Ska kolla in facebook innan jag ska sova.
Hej svejs!
Kram Anette

Påsklov

HEJ!
Ja nu har påsken varit. Det var en fin helg med sol och moln. Men vi kan ju inte klaga det har ju inte snöat och inte regnat för den delen heller.
I fredags var vi i Ålund och klippte Patrik, Hampus och Lisabeth. Det var en bra frisörsalong. Det bjöds på grillad korv, fika och kaffe ute i deras grillring, jättetrevligt. Tack Ålundarna!
På lördag var vi bara hemma på gården och njöt. På förmiddan skjutsade jag tjejerna till ridhuset. När vi var färdiga där vid ett tiden hade solen kommit fram. Så vi gjorde fika och satte oss i solen.
På söndag åkte vi till Klutmark och åkte slalom. Lisabeth är jätteduktig nu. Hon klarar sej själv. Så jag kunde sitta och njuta av kaffe och solsken hela söndan. Hampus övningskörde dit och hem, det tar sej:)
Lisabeth och Hamilton på ridhuset i Lördags.

Första gången Hami är i ridhuset han skötte sej bra. Han ville lägga sej och rulla med Lisabeth på ryggen men det gick bra att avvärja manövern.
Ska till stan nu och köpa hästskor. Hovslagaren kommer halv tolv.
Kram An1.

Påskkärring

Hej!
Lisabeth är fortfarande sjuk. Har feber och hosta. Men hon ville ju klä ut sej till påskkärring och gå till grannarna med ett påskkort. Här är några bilder på henne som påskkärring.

Kvasten gjorde vi själva.

Tandlös ska man väl vara om man är en riktig påskkärring :)

Katt ska man väl också ha. Det enda som saknas är väl en kittel.
GLAD PÅSK på er alla bloggläsare!
Kram An1

RSS 2.0